Følg sjømaten fra akvariene via utstillingene og inn på kjøkkenbenken. Matverkstedene er forankret i LK20 og utviklet av pedagoger og forskere ved HVO.
Breisundet Matverksted er et velutstyrt kurskjøkken med 4 kjøkkenstasjoner og byens flotteste utsikt til Breisundet og matfatet vårt. Vi har kapasitet til 20 elever pr verksted og to verksteder pr dag. Barnehager må ha èn voksen pr gruppe à 4 barn. Gjennom læringsprogrammene får elevene se, smake og lære om sjømaten vår; tilberedning, muligheter og utfordringer. Økt havforståelse og fiskekonsum nås best gjennom gode, selvopplevde sjømaterfaringer.
Læringsprogrammene "Hele fisken" og "Forbrukerinspektørene" vektlegger utforskende arbeidsmetoder i praksis.
FISH&DIP
Varighet: 60 min Ant: 20 stk Aktuell for: 1-10. trinn, Vgs
De aller fleste barn og ungdom liker fiskenuggets! Her får de lære hvor lekende lett det er å lage; hvor bena sitter i fileten, panering, smaksvariasjoner og steking av fisk.
FISKEKAKEVERKSTED
Varighet: 60 min Ant: 20 stk Aktuell for: Førskolebarn, 1-10 trinn, Vgs
Hva er bedre enn hjemmelaget fiskekake på en gaffel? Elevene får se filetering av fisk og får lage sine egne fiskekaker.
FORBRUKERINSPEKTØRENE
Varighet: 90 min. Ant: 20 stk Aktuell for: 6-10 trinn
Her finner du informasjon om priser, transport, ledige datoer og bookingskjema for denne læringspakken.
Barnehage og skole t.o.m 10. klasse
65 kr - Vanlig besøk
85 kr - Med formidling (disseksjon, guida tur i utstilling)
95 kr - Matverksted
Videregående skoler t.o.m studenter
65 kr - Vanlig besøk
95 kr - Med formidling (disseksjon, guida tur i utstilling)
105 kr - Matverksted
Ønsker du et godt tilbud på transport? Ta kontakt med Geir Gjerde i Turistbussen Ålesund på telefon 920 42 411 eller e-post geir@turistbussen.no